SÄKER SSL KRYPTERING
Video

Läs mer om Denver SW-161 Smartklocka med pulsmätning Svart

Vill du ha bättre koll på hur mycket du rör dig? Denver SW-161 är en stilren smartklocka med stor touchskärm som visar dina steg, distans, sömn, kaloriförbränning och puls. Visar även notiser från mobiltelefonen och kan vibrera när någon ringer, samt visa vem som ringer. Synkar trådlöst med mobilen via Bluetooth och är kompatibel med Google Fit och Apple Health.

Från faktabanken

Denver

Denver är huvudstad och även den folkrikaste staden i delstaten Colorado, USA. Staden ligger på High Plains, precis öster om bergskedjan Front Range som är en del av Klippiga Bergen. Denver innehar smeknamnet The Mile High City (svenska: ung. Den milshöga staden), som syftar på att staden ligger precis en engelsk mil ovanför havet (1609 meter).Staden utgör administrativt även ett eget county, under det sammanslagna namnet City and County of Denver. United States Census Bureau har 2005 beräknat folkmängden i Denver till 557 917 invånare vilket gör staden till den 25:e största i USA. Denvers storstadsområde, Denver-Aurora Metropolitan Statistical Area hade 2006 en uppskattad folkmängd på 2 408 750, vilket är det tjugoförsta största storstadsområdet i USA och det ännu större området Denver-Aurora-Boulder Combined Statistical Area hade 2006 en uppskattad folkmängd på 2 927 911. Staden påstod sig år 2004 ha det tionde största centrumområdet i USA.Denver har sedan en folkomröstning i november 2005 tillåtit alla invånare, fyllda 21 år, att inneha och bruka upp till en ounce marijuana.

Smartklocka

En smartklocka, också kallad smartwatch, är ett armbandsur med avancerade funktioner som bland annat pekskärm, appar, Bluetooth och en digital assistent. Teknologin är i hastig utveckling och är en del av "wearable"-trenden, som år 2013 hade ett samlat marknadsvärde på 3–5 miljarder dollar. Detta värde förväntas dock att tiodubblas inom de kommande 3–5 åren. I en rapport från 2014 uppskattas att antalet smartklockor kommer att vara 68 miljoner år 2018.Det mest utbredda operativsystemet för smartklockor är Watch OS (operativsystemet som Apple Watch kör) följt av Tizen (operativsystemet som bland annat Samsung Gear kör). Android är samtidigt det mest använda operativsystemet hos smarttelefoner. Android Wear fungerar både till runda och fyrkantiga smartklockor och flera producenter av smartklockor använder styrsystemet.

Svart

Svart är en riktigt mörk färg som i idealfallet inte drar mot någon annan färg, alltså saknar kulörthet. I det standardiserade färgbeteckningssystemet NCS är svart en av sex elementarfärger och betecknas med S. Till skillnad från kulörta färger kan svart inte definieras genom hänvisning till strålningsvåglängd. Upplevelsen av svart uppstår i stället genom kontrast mot någonting som vi ser som vitt.