Båtmotor el NRS-86X | Utombordare | Kort rigg

Hög kvalitet Hög kvalitet
Pressade priser Pressade priser
Brett utbud och sortiment Brett utbud

Produktinformation

Elektrisk båtmotor NRS-86X - Kort rigg Denna el-utombordare med 86 lb dragkraft är perfekt för fiske/trolling eller när du av andra orsaker vill glida runt nästan ljudlöst på vattnet. Motorn är avsedd både för söt- och saltvatten.

En el-utombordare är mycket miljövänlig då den inte släpper ut några avgaser. Utombordsmotorn drivs med valfritt 24 V batteri, eller två stycken 12 V-batterier seriekopplade (ingår ej).

T.ex två stycken bilbatterier med så stor effekt som möjligt - gärna 80 A/st. Med två stycken 80 A batteri kan du använda motorn upp till 4 timmar.

Kvarvarande batterinivå indikeras med 10 LED-lampor på kontrollpanelen. Riggens längd är 71 cm (kort rigg).

Motordelen är innesluten i ett hölje av specialaluminium och riggröret är tillverkat i komposit-glasfiber. Propellern är sjögrässkyddad.

Hastighetsreglaget har 5 hastigheter framåt och 3 bakåt. Handtaget har teleskopfunktion (15 cm) och kan vridas 180 grader.

Många till utseendet liknande modeller elektriska båtmotorer använder endast billigt plasthölje kring motordelen, och/eller använder svagare material i riggen. I dessa fall brukar material ej specificeras i produktbeskrivningen.

Maxhastighet Ungefärlig maxhastighet med NRS-86X elektriska båtmotor är 11,6 knop baserat på en båt på 2,30 m, lugnt vatten, och 90 kg totalvikt. Observera att den uppgivna maxhastigheten är en ungefärlig referenshastighet som lämnas utan garantier, eftersom maxhastigheten även beror på en mängd andra faktorer såsom vind, båttyp, vattenströmmar, viktfördelning i båten mm.

Den uppgivna maxhastigheten kan endast användas som referens för att bilda sig en ungefärlig uppfattning vid jämförelse med andra Lyfco-båtmotorer. Justerbart handtag i höjdled Detta är X-modellen av Lyfco eldrivna båtmotor.

X-modellen har till skillnad från L-modellen vinklingsbart handtag i höjdled 30 grader upp eller ner, så att du kan styra i en bekväm position. Lång eller kort rigg? De flesta anser att en kort rigg är att föredra för gummibåtar och lång rigg för andra båtar, men meningarna går delvis i sär.

När det gäller elektriska utombordare är längden på riggen mindre avgörande, eftersom effekten är så låg. Både lång och kort rigg fungerar alltså bra.

Vi tycker ändå att kort rigg är att föredra på gummibåtar, då man minskar risken för att propellern stöter emot botten. OBS På produktbilderna visas NSR-62X modellen som ser likadan ut, förutom att motorns fysiska storlek är något större på NSR-86X .

Hitta rätt produkt direkt!

Just nu hittar vi 176 st produkter

Inspiration

Här kan du fördjupa dig i en mängd olika ämnen, från nyheter och trender till tips och råd inom en rad olika områden. Vårt mål är att erbjuda högkvalitativt innehåll som inspirerar, informerar och utbildar våra läsare. Läs vidare för att upptäcka spännande ämnen och få inspirationen till att vidga era vyer.

Klicka här för mer inspiration

© Pryljedi.se 2024