Produktinformation

Vindkraftverk för jämn energi året runt Att använda vind som energikälla är ett miljövänligt alternativ som kan användas effektivt även under årets mörkare perioder. I vårt klimat är solenergin mycket varierad under året, med ett vindkraftverk kan du få en jämnare energiransonering året runt.

Vindkraftverket är både praktiskt och miljövänlig, och dessutom billigt i längden eftersom du producerar din egen el helt gratis genom att alstra ström direkt från vindkraftverket! Detta vindkraftverk rekommenderas exempelvis för mindre hushåll och stugor utmed kusten eller andra platser som är starkt utsatta för vind Vindkraftverket går även bra att använda till segelbåten för god elförsörjning vid t ex långseglingar.

Det finns nämligen två typer av master som är valbara att köpa till för montering av vindkraftverket. Vi har en mast för markfästning med en höjd på 6 m och en mast som är anpassad för marin miljö och för exempelvis montering på segelbåt.

Masten har en hög korrosionsbeständighet och är 3 m hög. Den marina masten kan även vara lämplig vid placering på en mark nära vattnet då den har hög motståndskraft mot fukt och salter från havet.

Hållbara material och dubbla säkerhetssystem X400 har en effekt på 400W vid en vindstyrka på 12,5 m/sekund. Men vindkraftverket startar och börjar alstra ström redan vid en vindstyrka på 2,5 m/sekund för laddning, vilket räknas som svag vind.

Observera att batteri ej medföljer vid köp av vindkraftverk. X400 har tre stycken blad som är tillverkade i kolfiberförstärkt plast för högsta hållbarhet.

Vi vill självklart att du ska ha en långlivad energikälla och tillhandahåller därför också extra rotorblad som reservdel för din trygghet om ett av bladen mot förmodan skulle behöva bytas ut. Själva kroppen på vindkraftverket är tillverkad i pressgjuten aluminium.

Gjutningsmetoden innebär att materialet får en högre hållbarhet, och hårdhet än vid traditionell gjutning. Det robusta materialet ger vindkraftverket en extremt hög hållbarhet.

X400 står emot så pass starka vindar som 50 m/sekund, vilket graderas som svår orkan (graderingen för orkan startar redan vid 32 m/sekund). Vindkraftverket har dessutom dubbla säkerhetssystem för att skydda mot extremt starka vindar.

Om rotorbladens hastighet blir för hög pga för stark vind kommer systemet direkt gå in och skydda generatorn för att förhindra eventuella skador på systemet. Turbinen är, precis som den marina masten, försedd med en tjockare beläggning mot korrosion som tål vind, vatten och salter från havet bra.

Komplett kit - allt du behöver ingår! När du köper detta vindkraftverk får du med alla delar som krävs för att börja alstra el, förutom själva masten som vindkraftverket monteras på Denna köpes till som tillval.

Möjlighet att kombinera med solpaneler Med X400 följer också en hybridregulator som gör det möjligt att kombinera vindkraftverket med en solceller/paneler. Regulatorn har en laddteknologi som kan hantera laddning från solceller på upp till 150 W.

Regulatorn övervakar laddningen och förhindrar överladdning av batterierna samt övervarvning av vindkraftverket. Det medföljer också en brytare för att stanna vindkraftverket manuellt.

Inspiration

Här kan du fördjupa dig i en mängd olika ämnen, från nyheter och trender till tips och råd inom en rad olika områden. Vårt mål är att erbjuda högkvalitativt innehåll som inspirerar, informerar och utbildar våra läsare. Läs vidare för att upptäcka spännande ämnen och få inspirationen till att vidga era vyer.

Klicka här för mer inspiration

© Pryljedi.se 2024