Scart till S-video

1 Produkter
Välkommen att fynda i kategorin Scart till S-video, Här har vi samlat prisvärda och populära produkter inom kategorin Scart till S-video. Missa inga erbjudanden eller rabatter när det väl dyker upp. Produkter inom kategorin Scart till S-video går oftast åt snabbt så det gäller att hålla ögonen öppna efter aktuella erbjudanden.
Sortera

Scart till S-video

Hitta produkter inom kategorin Scart till S-video till rätt pris online. Beställ inför cyber monday, black friday eller på mellandagsrea. Vi har samlat mängder av kvalitetsprodukter inom Scart till S-video.

Scart eller ursprungligen SCART är en standard för sammankoppling av elektronisk utrustning för ljud- och bildsignaler. Förkortningen SCART kommer ursprungligen från den franska organisationen för radio- och TV-tillverkare Syndicat des Constructeurs d'Appareils Radiorécepteurs et Téléviseurs. Scart benämns även som péritel, euroconnector eller europakontakt och används i mycket liten utsträckning utanför Europa. I Japan har dock samma kontakt använts, men med andra kopplingar, främst till hemdatorer. En fullstiftad 20-pins scart (den 21:a är kabelns skärm) klarar av att överföra stereoljud, kompositvideo, RGB-signaler och styrsignaler i båda riktningarna. Under åren har standarden utökats, till exempel med styrsignaler för växling mellan bildformaten 4:3 och 16:9 samt kopplingar för S-Video, vilket inte var i bruk när standarden först definierades. En ytterligare utveckling är AV.link-protokollet, som tillåter en tv-apparat att vidarebefordra kommandon till en video eller dvd-spelare, så att en fjärrkontroll räcker för alla hopkopplade apparater. Scart kommer troligen successivt att försvinna i och med att HDTV införs, och ersätts av HDMI-kontakten som är standard för digital överföring mellan A/V-enheter. Dock har HDMI tagit över enstaka koncept från scart, som CEC-protokollet för att olika apparater ska kunna skicka meddelanden och kommandon mellan varandra.

Källa: sv.wikipedia.org

Läs mer
S-Video med 3,5 mm till Scart