Bioklimatisk premiumpergola 4x3m | Metalcraft

Hög kvalitet Hög kvalitet
Pressade priser Pressade priser
Brett utbud och sortiment Brett utbud

Produktinformation

Bioklimatisk pergola med många valmöjligheter Det här är pergolan för dig som vill ha en mångsidig lösning och kunna anpassa din uteplats precis som du önskar efter väder och vind. Den bioklimatiska pergolan har många funktioner och låter dig skapa önskat klimat på din uteplats med väldigt smidiga och enkla medel och tillbehör.

Pergolan är tillverkad i kraftig aluminium, pulverlackerad i stilrent mörkgrått/antracit. Dess öppningsbara lamelltak ger dig solskydd under dagen och mysfaktor under stjärnorna på kvällen! Lamellerna öppnas och stängs med en handvev, vilket gör att du enkelt kan variera funktionen på din pergola

Ett stängt tak ger skugga och skyddar mot regn, vill du släppa in ljuset kan du öppna upp lamellerna, som kan justeras till den vinkel du önskar, och därmed så mycket solinsläpp du önskar. Solgardiner som tillbehör Som valbart tillbehör till denna pergola finns också skräddarsydda sidogardiner i slitstark polyester som ger dig möjligheten att ytterligare styra ljusinsläpp och skugga på uteplatsen.

Gardinerna hjälper också till att skapa lä vid lättare vind. Solskydden dras ned vertikalt som rullgardiner och finns i två olika storlekar, gardinerna för långsidan är tvådelade i höjd med mittenstolpen och har en bredd på 186 cm styck och gavelgardinen har en bredd på 283 cm.

Alla sidoväggarna är oberoende av varandra och du kan själv välja precis hur stor del av pergolan du vill förse med väggar och kombinera som du vill. För komplett gardinpaket runt hela pergolan behövs alltså - 2 st gavelväggar - 2 st paket med tvådelade väggar för långsidan Inbyggda rännor för vattenavrinning I taket på pergolan finns inbyggda rännor som leder bort vattnet vid regn.

När det regnar leder rännorna vattnet till de fyra ytterstolparna där det sedan leds ner direkt på marken. Detta gör att inga vattenuppsamlingar bildas på taket som riskerar att taket skadas eller bågnar.

Kraftig konstruktion och gedigna material Pergolan har en stabil konstruktion med väl tilltagna material. Hela konstruktionen är av kraftig, pulverlackerad aluminium.

Stolparna har en diameter på hela 91mm och tjockleken på aluminiumet är 1,5-3 mm vilket borgar för god stabilitet. Takbalkarna är hela 110 mm breda och har även de en aluminiumtjocklek på 1,5 mm.

Lamellernas bredd är 107 mm. Pergolans totala storlek är 400 x 300 cm och den är 212 cm hög.

Den lägsta ståhöjden inne i pergolan (vid dess takbjälkar) är 200 cm. I mitten av pergolan är ståhöjden något högre.

Var observant - om andra butiker som tillhandahåller liknande pergolas och glömt att uppge materialets egenskaper såsom tjocklek på stålramen, så innebär det oftast att pergolan är tillverkad av material med låg kvalitet, och därför anges inte det i produktinformationen. T.ex lägre dimension på stolpar och balkar eller att pergolan saknar rännor för vattenavrinning.

Det går nämligen att tillverka en till utseendet liknande pergola för lägre pris genom att använda svagare konstruktion och tunnare material. Dock påverkas hållbarheten för regn- och vind kraftigt vid användning av en svagare konstruktion.

Vid stor snömängd under vintertid rekommenderar vi att hålla taklamellerna öppna så att snön kan passera igenom taket. På så sätt samlas inte stora mängder av blötsnö (som kan få en mycket hög vikt per kvadratmeter) och du besparar taket från onödiga påfrestningar och förlänger därmed livslängden på din pergola.

Gratis hemleverans Vi skickar denna vara snabbt och bjuder på kostnadsfri hemleverans hela vägen hem till dig. Inga andra avgifter tillkommer. .

Hitta rätt produkt direkt!

Just nu hittar vi 176 st produkter

Inspiration

Här kan du fördjupa dig i en mängd olika ämnen, från nyheter och trender till tips och råd inom en rad olika områden. Vårt mål är att erbjuda högkvalitativt innehåll som inspirerar, informerar och utbildar våra läsare. Läs vidare för att upptäcka spännande ämnen och få inspirationen till att vidga era vyer.

Klicka här för mer inspiration

© Pryljedi.se 2024