Produktinformation

Uppnå samma möra kött som de professionella kockarna med en mörningskyl En mörningskyl är ett måste för köttälskaren som vill ta sin matlagning till nästa nivå! Med en mörningskyl kan du hängmöra/torrmöra ditt kött och uppnå samma möra och smakrika kött som de professionella kockarna, i ditt eget hem! Att köpa hängmörat kött i handeln höjer prislappen på kilopriset rejält jämfört med standardkött Men trots detta unnar vi oss ibland det mörade köttet pga den nötiga smaken och tanken på hur köttet bara smälter i munnen.

Med en mörningskyl kan du få till samma fantastiska resultat själv hemma, till en betydligt billigare peng per kilo. Torrmörning/hängmörning är det äldsta och mest klassiska tillvägagångssättet för att uppnå önskad smak och konsistens när vi mörar kött.

Metoden kallas även för dry age och går ut på att hänga upp stryckbiten i krokar i ett svalt, ventilerat utrymme med kontrollerad temperatur och luftfuktighet under några veckor tills köttet får en hård torkad hinna. Denna skär man sedan bort när köttet är färdigmörat och kvar har man då ett otroligt smakrikt och delikat kött som knappt behöver tuggas.

Mörningskyl för perfekta temperatur- och fuktförhållanden Denna mörningskyl är konstruerad för att skapa det mest gynnsamma förhållandet för hängmörning av kött. Temperaturen går att ställa mellan 2-8°C och luftfuktigheten mellan 50-85%.

De aktiva fläktarna ser till att hålla en jämn temperatur och luftfuktighet så att enzymerna bryter ner köttets fibrer och köttet oxiderar som det ska genom kontakt med lagom mycket syre. Kylens temperatur och fläkt ställs in via en lättanvänd touchpanel.

Volymen på denna kyl är 90L vilket är full tillräckligt för hobby-kocken som vill möra mindre köttstycken för att bjuda på en imponerande middag hemma. Alla nödvändiga tillbehör medföljer Kylen är fristående med dörr i rostfritt stål med UV-behandlat treglasfönster.

Till kylen medföljer tre stycken galler-hyllor i krom som gör att luften kan cirkulera obehindrat, samt tre stycken krokar för upphängning av köttstycken. På insidan finns även dekorativ LED-belysning som också gör att du tydligt ser hur långt köttet kommit i mörningsprocessen.

Inspiration

Här kan du fördjupa dig i en mängd olika ämnen, från nyheter och trender till tips och råd inom en rad olika områden. Vårt mål är att erbjuda högkvalitativt innehåll som inspirerar, informerar och utbildar våra läsare. Läs vidare för att upptäcka spännande ämnen och få inspirationen till att vidga era vyer.

Klicka här för mer inspiration

© Pryljedi.se 2024