Produkter från Kontaktdon med snäpplås

2 Produkter
I kategorin Kontaktdon med snäpplås finns ett urval framtaget av oss som kommer ifrån kända återförsäljare. Vi listar bara produkter av god kvalitet till konkurrenskraftiga priser. Letar du efter någonting speciellt i kategorin Kontaktdon med snäpplås så hittar ni det på den här sidan. Ett tips från oss är att alltid jämföra produkter online innan köpet för ha möjligheten att spara pengar till annat.
Filtrera varumärke
Sortera

Kontaktdon med snäpplås

Hitta produkter inom kategorin Kontaktdon med snäpplås till rätt pris online. Beställ inför cyber monday, black friday eller på mellandagsrea. Vi har samlat mängder av kvalitetsprodukter inom Kontaktdon med snäpplås.

Kontaktdon kallas den utrustning som sitter i änden av en elektrisk ledare och syftar till att underlätta ihopkoppling med andra ledare. De förekommer i två varianter, honkontaktdon och hankontaktdon. Ett honkontaktdon (vägguttag, skarvuttag, jack, hylskontakt, uttag, female connector) är ett elektriskt kontaktdon med hål (hylsor) i, vilka är avsedda för att man ska sticka in ett motsvarande kontaktdon med stift i. Det är normalt endast stiftens/hylsornas utseende som avgör om det är hane eller hona, inte själva kontaktdonets utformning. Även om man sticker in själva kontaktdonet i ett hål, till exempel en bildskärmsanslutning, kan den vara en hona om det sitter stift i hålet och hylsor i den del man sticker in. Ett hankontaktdon (stickpropp, male connector) är på motsvarande sätt ett kontaktdon med stift, avsedda att tryckas in i passande hylsor. Exempel: Ett vägguttag är ett honkontaktdon, stickproppen på sladden är ett hankontaktdon, telepluggen på hörtelefonerna är ett hankontaktdon, uttaget på datorn, bandspelaren etc är ett honkontaktdon. Det förekommer även kontaktdon som innehåller både han- och hondelar, exempelvis vissa europeiska anslutningar till 230V-elnätet med jordanslutning som utstickande stift.

Källa: sv.wikipedia.org

Läs mer
Luxorparts Sortimentslåda kontaktpar med snäpplås 12-pack