Dubbel gasolgrill med varmluftsfunktion | Denver Blackline

Hög kvalitet Hög kvalitet
Pressade priser Pressade priser
Brett utbud och sortiment Brett utbud

Produktinformation

Dubbel gasolgrill med varmluftsfunktion Nästan onödigt stor och lyxig gasolgrill helt i svart. Denver består av 2 stycken grillar, samt två stycken kokplattor som är placerade på vardera sida.

De två grillarna har väl tilltagna grillytor på hela 63x46cm vardera. Varje grill har 3 stycken brännare vardera, samt att båda är utrustade med varsin infraröd brännare i bakkant.

Grillen har även varmluftsfunktion (läs mer om dessa nedan). Den stora fördelen med att ha två separata grillytor är att du kan välja att använda två olika värmenivåer i de olika grillarna.

På så sätt kan du anpassa värmen beroende på vad du vill grilla! Samma sak gäller för de två kokplattorna som även dessa ställs in separat Kombinerad grill och varmlufts-/konvektionsugn Det som gör denna grill så unik är att den har utrustats med en inbyggd varmluftsfunktion som gör det möjligt att använda en kombination av klassisk gasolgrillning med fördelarna från en professionell konvektionsugn.

En revolutionerande funktion som vi tror att vi är ensamma om på den svenska marknaden! Varmluftsfunktionen har många fördelar när du grillar Funktionen består av ett fläktsystem som gör att hetluften cirkulerar och därmed fördelar värmen jämnare runt maten.

Ett måste för alla grill-nördar där ute! Men självklart går funktionen att slå på och av precis som man önskar och grillen går även utmärkt att grilla på även som en vanlig gasolgrill Vi har listat de största fördelarna med funktionen nedan - Säkerställer en bättre distribution av värmen - Uppnår högre effektivitet än en vanlig gasgrill - Garanterar jämnare temperaturer under grillhuven - Förkortade tillagningstider - Lägre energiförbrukning - Smakerna fördelas bättre - Alla rätter förblir saftiga på insidan och blir krispigare på utsidan - Grillbiten behöver inte vändas lika ofta, grillen sköter sig mer själv - Lättare att grilla stora mängder mat samtidigt pga den jämna värmefördelningen - Gör tillagning med låg temperatur lättare att ställa in om man önskar Gasolgrill i vakuumkromad svart design Till skillnad från de flesta svarta grillar på marknaden så har denna grill en unik svart stållegering med solid svart stål som är vakuumkromad.

Det är alltså inte en efterbehandlad eller lackad plåt, vilket ger en betydligt sämre kvalitet vad gäller hållbarheten. En lackad plåt riskerar att tappa färg vid normalt slitage.

Stålet i denna grill kallas för vakuumkromat och har placerats i en stor vakuumugn som är uppvärmd till mer än 800 grader. I ugnen finns mängder med olika metall-joner som under den kemiska processen i ugnen går in i det rostfria stålets kropp och yta.

Man kan med olika typer av metall-joner framställa den färg man önskar. På så sätt skapar man en färgad metall som både känns som, och håller samma kvalitet, som obehandlat rostfritt stål.

Helt i rostfritt Metalcrafts Denver gasolgrill är tillverkad helt i stål för hög hållbarhet. Hela skåpet (även sidoväggar, lådor, baksida, insidan av lådor och innegolv), dörrar (inklusive insidan av dörrarna), handtag, alla skruvar och de yttre locken mm är helt i rostfritt stål.

Även alla 6 huvudbrännare, sidobrännare, flametamers, grillgaller, grillspett och grillskålen (för fettuppsamling) är samtliga rostfritt stål vilket kännetecknar en grill där genomgående hög kvalitet på material har använts. Även varmhållningsgallren och gallren till sidobrännarna är i rostfritt stål.

På grillar av lägre kvalitet används oftast billigare plåt, för några eller alla av dessa delar, vilket gör dom sämre motståndskraftiga mot rost. Särskilt gäller detta delar som inte syns från utsidan, som grillskål, flametamers, skruvar mm.

Vissa märkesgrillar använder t.o.m billig hårdplast i t.ex sidoborden. Upplyst grillyta och reglage Reglagen är upplysta med blått LED-ljus, samt inuti grillarna finns glödlampor som lyser upp grillytan.

Perfekt om man grillar när det är mörkt ute. Belysningen tänds med en knapp på framsidan av grillen.

Inkopplingen är 230V (vanlig stickkontakt). Praktiska funktioner De två sidobrännarna är mycket praktiska och de kan du använda till att t.ex koka potatis samtidigt som du grillar köttet.

Grillen tänds enkelt med batteridriven elektrisk Piezotändning. Locken på grillen är byggda i dubbelt lager och har en stor termometer på vardera lock som visar temperaturen inne i grillarna.

Maffigt rostfritt grillgaller Grillgallren är av rostfritt stål och är riktigt maffiga. Väger hela 7.2kg och stålet är 8mm tjockt.

Många andra (även dyra märken) gasolgrillar använder ståltråd som grillgaller för att hålla nere priset, då ett tjockt grillgaller av 8mm rostfritt stål som används i denna grill är mycket kostsamt. Detta rostfria 8mm grillgaller kostar ca 1800kr - ca 10 gånger mer än ett billigt ståltrådsgrillgaller, eller ett grillgaller i emaljerad V-vinklad gjutjärnsplåt som vanligtvis återfinns i stormarknadens grillar, och som håller på sin höjd i en säsong.

Produktbeskrivning

En gasolgrill är en grill som använder gasol som bränsle istället för kol eller ved. Gasolgrillar är ett populärt val för utomhusmatlagning eftersom de är enkla att använda och ger en jämn värme.

Fördelar med gasolgrillar

  • Enkel att använda
  • Snabb uppvärmning
  • Jämn värme
  • Mer miljövänligt än kolgrillar
  • Enklare att rengöra
  • Kan användas året runt

Inspiration

Här kan du fördjupa dig i en mängd olika ämnen, från nyheter och trender till tips och råd inom en rad olika områden. Vårt mål är att erbjuda högkvalitativt innehåll som inspirerar, informerar och utbildar våra läsare. Läs vidare för att upptäcka spännande ämnen och få inspirationen till att vidga era vyer.

Klicka här för mer inspiration

© Pryljedi.se 2024