Sidan innehåller annonslänkar

Altantak 5.6x3.0m | Extra hög | Kanalplast / Aluminium

Hög kvalitet Hög kvalitet
Pressade priser Pressade priser
Brett utbud och sortiment Brett utbud

Produktinformation

Altantak - tak till uteplats Metalcraft altantak i UV-beständig kanalplast passar perfekt som tak till uteplats. Altantaket är tillverkat i en underhållsfri stomme av vit pulverlackad aluminium.

Kanalplasten (polykarbonat) har en tjocklek på 8 mm och är nästan okrossbar. Det är samma typ av kanalplast som används i växthus, fast något tjockare.

Taket släpper därför igenom nästan allt ljus, men skyddar emot regn och skadlig UV-strålning. Kraftig konstruktion Metalcrafts altantak är tillverkade av en aluminiumstomme med godstjocklek 1,5 mm och kanalplast med tjocklek 8 mm.

Detta krävs för att altantaket ska klara svenska förhållanden. Aluminiumstommens och kanalplastens godstjocklek har stor påverkan på hur stabilt altantaket är, vilket påverkar hållfastheten mot t.ex.

vind och snö. Många billiga altantak på marknaden är tillverkade i tunnare aluminiumstomme med otillräcklig hållbarhet för vind och snö.

Ofta 1,0-1,3 mm godstjocklek på aluminiumstommen och 4-6 mm kanalplast, för att kunna hålla nere priset. Så var noga med att alltid ta reda på vilken kvalitet du köper, före köp.

Ett altantak av låg kvalitet blir tyvärr en dyr affär om det blåser sönder vid första vindpust. Väl tilltagna dimensioner Denna modell tak till uteplats har dimensionerna (Bredd x Djup) 557 x 303 cm.

Lägsta höjden på undersidan av ytterkant är hela 212 cm vilket gör att även långa personer kan gå under utan att riskera att slå i huvudet. Lägsta punkt mot vägg är 278 cm, men kan justeras något om man vill ha större lutning.

Var observant Många billiga altantak är inte konstruerade för skandinaviska förhållanden och har därför en låg lägsta höjd på undersidan av takfoten. Vanligtvis 190-195 cm, vilket gör att många normallånga personer med skorna på lätt slår i huvudet.

Flera butiker anger därför istället takfotens övre höjd i produktbeskrivningen - vilket är irrelevant - för att få dig att tro att taket är högre än vad det faktiskt är. Jämför därför noga ritningar med andra altantak av samma typ, så ser du skillnaden.

Enkel montering Skivorna i kanalplast klickas lätt i varandra. Fästanordning för vägg och golv ingår.

Detta altantak har stödbalkar i taket, för att förstärka takets hållfasthet vid snö. Vi tackar vår kund Magnus för de fina bilderna på detta altantak!

Produktbeskrivning

Ett altantak är ett tak som monteras ovanför en altan eller uteplats för att skydda mot väder och vind. Det finns flera fördelar med att skaffa ett altantak:

  • Skydd mot sol och regn: Ett altantak ger skydd mot både sol och regn, vilket gör att man kan använda altanen även under regniga dagar eller när solen står som högst.
  • Ökar användningsområdet: Med ett altantak kan man använda altanen året runt och ökar därmed dess användningsområde. Man kan sitta ute och njuta av naturen även när det är kallt ute.
  • Ökar fastighetens värde: Ett altantak kan öka värdet på fastigheten då det anses som en tilltalande funktion för potentiella köpare.
  • Enklare underhåll: Med ett altantak slipper man regelbundet måla och underhålla altanen då taket skyddar den från väder och vind.

Sammanfattningsvis kan man säga att ett altantak är en investering som gör att man kan använda altanen eller uteplatsen mer och ökar fastighetens värde.

Inspiration

Här kan du fördjupa dig i en mängd olika ämnen, från nyheter och trender till tips och råd inom en rad olika områden. Vårt mål är att erbjuda högkvalitativt innehåll som inspirerar, informerar och utbildar våra läsare. Läs vidare för att upptäcka spännande ämnen och få inspirationen till att vidga era vyer.

Klicka här för mer inspiration

© Pryljedi.se 2024