Smiffys

80-tals Disco Queen Guld Barn Maskeraddräkt - Small

Visa prisuppgifter

Läs mer och köp

Disco eller hip-hop? Det spelar faktiskt ingen roll, i den här snygga och sköna maskeraddräkten blir du kvällens stjärna på dansgolvet. Snygg dräkt att sätta på sig nästa gång du är bjuden på maskerad eller kalas!

80-tals Disco Queen Guld Barn Maskeraddräkt inkluderar ett par guldfärgade vida byxor, en svart tröja och en midjekort guldfärgad jacka med svarta muddar. Maskeraddräkten är tillverkad i polyester och finns i tre storlekar till barn. Dräkten ska handtvättas. Skorna och solglasögonen som syns på bilden ingår inte.

Säljs styckvis och finns i storlek Small, Medium och Large (barn).


Beställ 80-tals Disco Queen Guld Barn Maskeraddräkt - Small på nätet redan idag. Jämför produter på nätet innan köpet så kan man spara mycket pengar och även få eventuell rabatt. Här har vi samlat mer information om produkten 80-tals Disco Queen Guld Barn Maskeraddräkt - Small inom kategorin Barndräkter.

Kategori: Barndräkter
Artikelnummer: 66582-1
Visa fler

Från kunskapsbanken

Queen

Queen är ett brittiskt rockband som bildades 1970 i London av gitarristen Brian May, sångaren Freddie Mercury och trummisen Roger Taylor. John Deacon, som var medlem under alla de kommande framgångsrika åren, anslöt först året därpå som den fjärde basisten i ordningen. Bandets tidigaste verk var influerat av progressiv rock, hard rock, och heavy metal, men med åren gick gruppen mot mer konventionell och radiovänlig musik genom att integrera arena rock och poprock. Bandet fick en betydande ställning världen över på 1970-talet och är sedan dess ett av Storbritanniens mest inflytelserika och framgångsrika band. Innan gruppen bildats, spelade May och Taylor tillsammans i bandet Smile. Mercury var en av Smiles anhängare och uppmuntrade bandet att experimentera mer både live och i studion. Han anslöt till gruppen 1970 och föreslog namnet Queen. 1973 gavs bandets självbetitlade debutalbum ut och man tog sig in på den brittiska albumlistan för första gången med det andra albumet, Queen II, 1974. Genombrottet kom med gruppens tredje album Sheer Heart Attack (1974) och med det följande A Night at the Opera gjorde bandet internationell succé. Den sistnämnde innehåller "Bohemian Rhapsody" som var singeletta i Storbritannien i nio veckor och hjälpte till att popularisera musikvideoformatet. News of the World (1977) innehöll "We Will Rock You" och "We Are the Champions" som båda frekvent spelas vid sportsammanhang. I början av 1980-talet var Queen ett av de största arenarockbanden i världen. "Another One Bites the Dust" från The Game (1980) blev deras bäst säljande singel och samlingsalbumet Greatest Hits (1981) är det bäst säljande albumet i Storbritannien och har platinacertifierats åtta gånger i USA. Bandets framträdande på Live Aid-galan 1985 har röstats fram som det bästa liveframträdandet i rockmusikens historia. I augusti 1986 gjorde Mercury sitt sista liveframträdande med Queen i Knebworth, England. 1991 avled han av lunginflammation till följd av AIDS och Deacon drog sig tillbaka 1997. Sedan 2004 har May och Taylor turnerat under namnet "Queen +" med sångarna Paul Rodgers och Adam Lambert. Gruppen har givit ut 15 studioalbum och uppskattas ha sålt mellan 170 miljoner till 300 miljoner skivor, vilket gör den till en av världens bäst säljande musikartister. 1990 tilldelades Queen en Brit Award från British Phonographic Industry för "enastående bidrag till den brittiska musiken". 2001 blev de invalda i Rock and Roll Hall of Fame and Museum. Varje medlem i bandet har skrivit hitsinglar och alla fyra invaldes 2003 i Songwriters Hall of Fame. 2005 tilldelades Queen en Ivor Novello för "enastående sångkollektion" och 2018 fick man en Grammy Lifetime Achievement Award. Bland gruppens mest kända låtar kan nämnas: Bohemian Rhapsody, We Are the Champions, We Will Rock You, I Want to Break Free, Under Pressure, Radio Ga Ga och The Show Must Go On.

Guld

Guld (latinskt namn Aurum, i talspråk gull) är ett grundämne som tillhör gruppen ädelmetaller och gruppen myntmetaller samt är ett mineral. Guld har den kemiska beteckningen Au som kommer av aurum, det latinska ordet för guld. Det är en eftertraktad metall vilken under århundraden har använts som betalningsmedel, som värdebeständig tillgång, som smycken, för påkostad utsmyckning och beständigt blanka ytor. Metallen finns som korn och klumpar i berggrunden, i underjordiska ådror och i guldrik alluvialjord.

Barn

En människa är ett barn från födelsen till pubertetens inträde. Ett barn av kvinnligt kön kallas flicka, tjej eller tös, och ett barn av manligt kön kallas pojke, påg, kille, grabb, pojk eller gosse.