Scart-switch

1 Produkter
I kategorin Scart-switch finns ett urval framtaget av oss som kommer ifrån kända återförsäljare. Vi listar bara produkter av god kvalitet till konkurrenskraftiga priser. Letar du efter någonting speciellt i kategorin Scart-switch så hittar ni det på den här sidan. Ett tips från oss är att alltid jämföra produkter online innan köpet för ha möjligheten att spara pengar till annat.
Sortera

Scart-switch

Hitta produkter inom kategorin Scart-switch till rätt pris online. Beställ inför cyber monday, black friday eller på mellandagsrea. Vi har samlat mängder av kvalitetsprodukter inom Scart-switch.

Scart eller ursprungligen SCART är en standard för sammankoppling av elektronisk utrustning för ljud- och bildsignaler. Förkortningen SCART kommer ursprungligen från den franska organisationen för radio- och TV-tillverkare Syndicat des Constructeurs d'Appareils Radiorécepteurs et Téléviseurs. Scart benämns även som péritel, euroconnector eller europakontakt och används i mycket liten utsträckning utanför Europa. I Japan har dock samma kontakt använts, men med andra kopplingar, främst till hemdatorer. En fullstiftad 20-pins scart (den 21:a är kabelns skärm) klarar av att överföra stereoljud, kompositvideo, RGB-signaler och styrsignaler i båda riktningarna. Under åren har standarden utökats, till exempel med styrsignaler för växling mellan bildformaten 4:3 och 16:9 samt kopplingar för S-Video, vilket inte var i bruk när standarden först definierades. En ytterligare utveckling är AV.link-protokollet, som tillåter en tv-apparat att vidarebefordra kommandon till en video eller dvd-spelare, så att en fjärrkontroll räcker för alla hopkopplade apparater. Scart kommer troligen successivt att försvinna i och med att HDTV införs, och ersätts av HDMI-kontakten som är standard för digital överföring mellan A/V-enheter. Dock har HDMI tagit över enstaka koncept från scart, som CEC-protokollet för att olika apparater ska kunna skicka meddelanden och kommandon mellan varandra.

Källa: sv.wikipedia.org

Läs mer
Scart-switch 3-vägs