Nokia

5 Produkter
Letar du efter saker i kategorin Nokia? Då har du kommit rätt. Här kan ni läsa mer om vad som erbjuds i kategorin Nokia. Missa inte ett tillfälle att spara pengar om du redan är ute efter att handla något speciellt. Kanske är det dags att inhandla en present till en kompis eller familjemedlem. Letar du efter något inom kategorin Nokia så har du kommit rätt.
Filtrera varumärke
Sortera

Nokia

Hitta produkter inom kategorin Nokia till rätt pris online. Beställ inför cyber monday, black friday eller på mellandagsrea. Vi har samlat mängder av kvalitetsprodukter inom Nokia.

För staden Nokia, se Nokia stad.Nokia Abp är ett finskt företag och en stor tillverkare av telekommunikationsutrustning, främst nätverk efter att mobiltelefon-divisionen såldes till Microsoft. År 2002 var företagets andel av Finlands bruttonationalprodukt 3,7 procent och 21 procent av den totala exporten. Från att ha varit ett konglomerat med stor tillverkning av gummistövlar och bildäck samt processkontrollutrustning för pappersindustri är företaget numera framför allt inriktat på telekommunikation. Nokias slogan, som myntats av Ove Strandberg, är ”Connecting People”. Mottot återfinns ofta tillsammans med företagets logotyp. Under 1980- och 1990-talen var Nokia en viktig aktör vid utvecklande av mobiltelefonin, först i skapandet av det nordiska NMT-nätet, sedan det digitala GSM. Under 1990-talet såldes övriga delar av företaget och Nokia koncentrerade sig på mobiltelefon, där man nådde enorma framgångar som ett av de tre ledande företagen i branschen. Efter en kris, med förseningar inom utvecklingen och förlorade marknadsandelar, började Nokia 2011 samarbeta med Microsoft. Nokias smarttelefoner kombineras med Microsofts system Windows Phone. I september 2013 meddelades att Microsoft avsåg köpa loss mobildivisionen från Nokia för 5,44 miljarder euro. I mitten av november 2013 röstade Nokias aktieägare ja till försäljningen, vilket innebär att Nokia i princip huvudsakligen har kvar sin nätverksdivision, jämförbar med svenska konkurrenten Ericsson. Divisionen för kartor och navigering, Here, sålde Nokia 2015 till ett konsortium av tre tyska biltillverkare (Audi, BMW och Daimler) för över 2 miljarder euro. 2015 avsåg Nokia att köpa upp det franska nätverksföretaget Alcatel-Lucent, vilket skulle göra att Nokia förbättrade sin position bland världens största nätverksförsäljare. I början av 2016 hade tillräckligt stor andel av Alcatel-Lucents aktieägare accepterat Nokias bud för att kunna slå samman bägge bolagens verksamheter. 2016 meddelade Nokia att de börjar tillverka smarttelefoner och surfplattor igen. Den här gången gör Nokia det tillsammans med nyetablerade finska tillverkaren HMD Global. Nokia har meddelat att de kommer att använda Android som operativsystem.

Källa: sv.wikipedia.org

Läs mer
Nokia 8.3 DS / 8GB / 128GB 5G - Blå