Sidan innehåller annonslänkar
ASUS

ASUS TUF GT301 / RGB / Tempered Glass - Svart

Visa prisuppgifter

Läs mer och köp

Beställ ASUS TUF GT301 / RGB / Tempered Glass - Svart på nätet redan idag. Jämför produter på nätet innan köpet så kan man spara mycket pengar och även få eventuell rabatt. Här har vi samlat mer information om produkten ASUS TUF GT301 / RGB / Tempered Glass - Svart inom kategorin Miditower.

Kategori: Miditower
Artikelnummer: 311357
Visa fler

Från kunskapsbanken

Asus

Asus, egentligen ASUSTeK Computer Incorporated, är ett taiwanesiskt företag som tillverkar datorer och datordelar. Det grundades 1989 av TH Tung, Ted Hsu, Wayne Hsieh och MT Liao, som tidigare varit verksamma som ingenjörer hos Acer. Asus har framförallt tillverkat moderkort, men gör även LCD bildskärmar, ljudkort, webbkameror, grafikkort, optiska läsare, handdatorer, bärbara datorer, servrar, nätverksprodukter, mobiltelefoner, datorchassin, kylningssystem och diverse andra datorkomponenter. Cirka var tredje stationär dator har ett Asus-moderkort installerat. Enligt statistik från CPU-Z har Asus 29,1 procent av moderkortsmarknaden. Asus grundades i en liten lägenhet i Taipei i Taiwan och var från början ett företag som erbjöd konsulttjänster till moderkortstillverkare i den snabbt expanderande taiwanesiska PC-komponentsindustrin. Asus är ett globalt företag med 21 361 anställda (2013) och en omsättning på över 15 miljarder USD. Sedan starten 1989 har Asus sålt över 420 miljoner moderkort och varit pionjärer för en rad olika innovationer som senare även blivit branschstandard. Asus var först med att använda material som kolfiber för lättare vikt, och den första att tänja på designgränserna genom att använda material som läder och bambu. Asus presenterade även 2009 en dator som kom med i Guinness världsrekord som ”Världens snabbaste bärbara dator". Under 2009 vann Asus 3268 utmärkelser i media världen runt och har varit med på Business Week’s Info Tech 100-lista 12 år i rad.År 2009 presenterade försäkringsbolaget Squaretrade resultatet av en tre år lång undersökning av 30 000 försäkringsfall från nio ledande datortillverkare. Asus var den datortillverkare med lägst antal försäkringsfall och felmarginaler. På andra och tredjeplats kom Toshiba och Sony. Asus har samarbetat med olika designers som formgivaren Karim Rashid för Eee PC 1008P och designern David Lewis för NX90.

Svart

Svart är en riktigt mörk färg som i idealfallet inte drar mot någon annan färg, alltså saknar kulörthet. I det standardiserade färgbeteckningssystemet NCS är svart en av sex elementarfärger och betecknas med S. Till skillnad från kulörta färger kan svart inte definieras genom hänvisning till strålningsvåglängd. Upplevelsen av svart uppstår i stället genom kontrast mot någonting som vi ser som vitt.

Codemasters

Codemasters Group Holdings plc, mer känd som endast Codemasters, är en brittisk datorspelsutvecklare grundad 1986 av David Darling och hans bror Richard.Den 11 november 2020 meddelades det att den amerikanska datorspelsutgivaren Take-Two Interactive skulle köpa Codemasters för 994 miljoner amerikanska dollar. Affären beräknades slutföras i början av 2021. Den 14 december meddelades dock att konkurrenten Electronic Arts (EA) hade kapat affären och de skulle köpa Codemasters för 1,2 miljarder dollar.