Sidan innehåller annonslänkar

Osynlig Man Maskeraddräkt - Large


Beställ Osynlig Man Maskeraddräkt - Large på nätet redan idag. Här har vi samlat mer information om produkten Osynlig Man Maskeraddräkt - Large inom kategorin Maskeraddräkter.

Produktinformation

Som osynlig man kan man hemsöka och terrorisera människor till höger och vänster utan att någonsin åka fast. Perfekt för den som planerar pranks i stora mängder? .

Se gärna också

Påven Maskeraddräkt - One size

Har Påven rolig mössa? Rolig vet vi inte, men stor är den i alla fall, och med hjälp av den här tredelade maskeraddräkten får du chansen att iklä dig rollen som Hans Helighet för en stund. Dräktenbestår?

Läs mer

Från kunskapsbanken

Husman

Husman har använts med varierande innebörd i de nordiska länderna. Särskilt kan man urskilja två helt olika betydelser, nämligen dels en man som, till skillnad från en dräng, har ett eget hus och hushåll, dels en man som en mäktigare person har upptagit i sitt hushåll och låter bo i sitt hus. I bägge dessa betydelser saknar husmannen åborätt för sin försörjning och var därmed hänvisad exempelvis till hantverk. Under medeltiden kunde termen husman förekomma som synonym till de vanligare termerna huskarl och hirdman som beteckning på medlemmarna av en kungs eller stormans följe. En annan tidig företeelse var att en man bodde med sin familj i ett eget hus som låg på en annans gård.Innebörden av begreppet husman överlappar delvis med när personer kallades ”husägare” i husförhörslängder och på gravstenar för att markera den sociala skillnaden mellan å ena sidan dem som bodde i eget ägt hus, och å andra sidan dem som var hyresgäster, arbetsfolk (lärlingar, gesäller, statare, drängar och pigor, gifta eller ogifta), samt inhyseshjon.