Sidan innehåller annonslänkar
Smiffys

80-tals Diadem med Spetsfluga - One size

Kontrollera pris

Köp nu

Jämför produkt 80-tals Diadem med Spetsfluga - One size online innan du handlar. Vi har samlat nödvändig information om produkten 80-tals Diadem med Spetsfluga - One size i kategorin Maskerad här hos oss.

Produktinformation

När 80-talet var som allra hetast så var även färgerna, tygerna och mönstrena det. Det var då man vågade prova nya grejer och tänja på gränserna.

Maskerad

En maskerad är en festlighet under vilken gästerna klär ut sig på olika sätt. Det är sedvanligt att man döljer delar av eller hela ansiktet.

Från kunskapsbanken

Diadem

Diadem (grekiska för "tvärsöver") är ett smyckebandå och en hårprydnad, även benämnd tiara. Smycket diadem fästs som en halvkrona och härstammar från antikens Egypten, där faraonernas värdighetstecken var ett gyllene band likt en kobra som reser sig som en krona framtill. Som kunglighetstecken togs diademet upp i den grekiska kultursfären av Alexander den store efter förebild hos de persiska kungarna. I Rom tog kejsar Diocletianus omkring 300 e. Kr. upp diademet som värdighetstecken.Idag kan till skillnad från en krona vem som helst bära ett diadem. Diadem med högt mittstycke inspirerade av antikens lagerkransar kom åter under klassicismen och fick sitt stora genombrott i samband med Napoleon I:s kröning 1804. De återkom i modet under andra nyklassicistiska stilperioder, bland annat runt sekelskiftet 1900 och på 1920-talet, då det skulle sitta så lågt att det såg ut som ett pannband. Diadem för vardagsbruk används för att hålla långt hår på plats och som prydnad. Under 1970- och 1980-talet blev diadem i plast moderna. Dessa har ofta små taggar på undersidan för att få bättre fäste i håret. De kan också vara överklädda med textil. Under 2000-talet har diademet åter varit på modet.

Medium

Ett medium är något som kan lagra, förmedla eller överföra information. Bild, text, tal och ljud är de vanligaste verktygen vid förmedling via medierna och dessa engagerar enbart synsinnet och hörseln. Känselsinnet används i medieringssammanhang för brailleskrift eller braillebilder för människor med nedsatt syn eller blindhet. Vanliga medier är television, video, film, radio, musik-cd, tidningar, tidskrifter, böcker, datorspel, Internet, telefon m.m. Även exempelvis språk, matematik, lagstiftning, har abstrakta system och strukturer i sig som gör att de fungerar som verktyg, medel, medier, för kommunikation. Ett massmedium är ett meddelelsemedel som samtidigt kan nå många människor, till exempel en tidning, radio, TV, Internet, eller en person som talar till många människor, exempelvis en programledare eller lärare. Ett etermedium är en informationskanal som använder radiovågor, det vill säga radio och TV. Namnet kommer av att man i radioteknikens barndom trodde att radiovågorna förmedlades genom rymden av ett osynligt ämne som man kallade eter. Multimedia kallas kombinationer av olika mediumtyper, främst interaktiva datortillämpningar där bild, text och ljud samverkar, till exempel interaktiva uppslagsverk eller läromedel på cd eller dvd, men även konstverk kan använda multimedier. Interaktiva medier är sådana medier som mottagaren kan samverka med, styra eller förändra, till exempel datorspel, uppslagsverk som Wikipedia, Internet och interaktiv tv.

Barebone

En barebonedator (av engelska bare bone, ungefär ’inpå skelettet’) är en inkomplett dator. Den består typiskt av en datorlåda med nätaggregat, moderkort och kylsystem förinstallerade, men kan även innehålla processor och RAM. Tanken är att barebonedatorn ska användas som grund för att bygga en komplett dator med valfria komponenter. Detta är typiskt billigare än att köpa motsvarande dator färdigbyggd. Barebonedatorer är i allmänhet inte byggda med standardkomponenter i standardformfaktor, vilket gör att de kan vara mindre och kompaktare än motsvarande PC-datorer som bygger på till exempel ATX. Det medför dock att de ofta har färre platser för expansionskort. Två av de största tillverkarna av barebonedatorer är Asus och Shuttle.