SÄKER SSL KRYPTERING
Video

Läs mer om Epson T2433 Bläckpatron XL Ljus magenta

Originalbläckpatron T2433 XL för Epson-skrivare. Bild på förpackning: elefant. Färg: ljus magenta. Kapacitet: ca 740 sidor.

Från faktabanken

Bläckpatron

En bläckpatron är en utbytbar komponent i bläckstråleskrivare. Patronen innehåller det bläck som används av skrivaren. Bläckpatroner finns i flera former, storlekar och bläckfärger beroende på skrivarens märke och modell.

Ljus

Ljus syftar dels på en sinnesupplevelse och dels på den elektromagnetiska strålning som kan ge upphov till sådana upplevelser. Ljus i fysisk bemärkelse kan mätas och kvantifieras på olika sätt, men det finns inget direkt samband mellan dessa mätvärden och vår upplevelse av ljus i en specifik situation.

Magenta

Magenta är en färg och ett syntetiskt färgämne, tidigare använt för tygfärgning. Färgen har fått sitt namn av att en anilinfärg i denna nyans skapades kort efter slaget vid Magenta 1859.Idag är magenta en av tre primärfärger för trycksaker. Det färgämne som används är inte den ursprungliga anilinfärgen utan exempelvis ett nyare organiskt färgämne inom gruppen kinakridonpigment eller azofärgämnet litonrubin BK. Den exakta nyansen på den tryckfärg som används har förändrats med tryckteknikens utveckling. Ursprungligen var den mörkare än den nuvarande.[källa behövs] Magenta förkortas M i CMYK-systemet, där CMYK står för Cyan, Magenta, Yellow och Key-color (svart). Magenta är en av färgerna i webbfärgkartan X11. Exakt samma färg är också en av originalfärgerna i HTML 4.01, men där med namnet fuchsia. Dess koordinater visas i rutan till höger.