SÄKER SSL KRYPTERING
Video

Läs mer om Epson T2432 Bläckpatron XL Ljus cyan

Originalbläckpatron T2432 XL för Epson-skrivare. Bild på förpackning: elefant. Färg: ljus cyan. Kapacitet: ca 740 sidor.

Från faktabanken

Bläckpatron

En bläckpatron är en utbytbar komponent i bläckstråleskrivare. Patronen innehåller det bläck som används av skrivaren. Bläckpatroner finns i flera former, storlekar och bläckfärger beroende på skrivarens märke och modell.

Ljus

Ljus syftar dels på en sinnesupplevelse och dels på den elektromagnetiska strålning som kan ge upphov till sådana upplevelser. Ljus i fysisk bemärkelse kan mätas och kvantifieras på olika sätt, men det finns inget direkt samband mellan dessa mätvärden och vår upplevelse av ljus i en specifik situation.

Cyan

Cyan är en av huvudfärgerna i färgsystemet CMYK och ligger ungefär mitt emellan grönt och blått. Namnet kommer ursprungligen från det grekiska ordet κυανοs (kyanos) som betyder blå. Cyan finns inte bland Isaac Newtons ursprungliga sju spektralfärger, men idag anger vissa källor ett spektrum med sju färger där man tagit bort den ursprungliga indigo (mellan blått och violett) och i stället lagt till cyan (mellan blått och grönt). Detta bygger på antagandet att Newtons färg "indigo" skulle motsvara det vi idag kallar blått, medan Newtons "blå" idag skulle kallas blågrön eller cyan.Oavsett färgernas namn varierar våglängdsangivelserna för respektive färgområde mellan olika källor, ett exempel visas i mallen härintill. I X11-färgkartan för webbfärger finns tre färger som kallas cyan, där den starkaste också kallas aqua och är en av de 16 originalfärgerna i HTML 4.01. Dess koordinater visas i boxen till höger.