SÄKER SSL KRYPTERING
Video

Läs mer om Canon CLI-8PC Bläckpatron Cyan

Originalbläckpatron CLI-8PC för Canon-skrivare. Använder Chromalife100-bläck som är extra beständigt mot solblekning. Färg: cyan. Kapacitet: 13 ml.

Från faktabanken

Canon

Canon Inc. (キヤノン株式会社, Kiyanon Kabushiki Gaisha?) är ett japanskt företag som säljer en rad produkter och tjänster inom innovativ bildhantering. Allt från kameror, skrivare och tryckeriutrustning till tjänster för lagring och delning av bilder, dokumenthantering och digitalisering av processer. Canon tillverkar även medicinsk utrustning och industriprodukter. Canon Inc. omsätter cirka 320 miljarder SEK (2017) och har 198 000 anställda – varav 18 000 i Europa. Huvudkontoret ligger i Ōta-ku, Tokyo, Japan.

Bläckpatron

En bläckpatron är en utbytbar komponent i bläckstråleskrivare. Patronen innehåller det bläck som används av skrivaren. Bläckpatroner finns i flera former, storlekar och bläckfärger beroende på skrivarens märke och modell.

Cyan

Cyan är en av huvudfärgerna i färgsystemet CMYK och ligger ungefär mitt emellan grönt och blått. Namnet kommer ursprungligen från det grekiska ordet κυανοs (kyanos) som betyder blå. Cyan finns inte bland Isaac Newtons ursprungliga sju spektralfärger, men idag anger vissa källor ett spektrum med sju färger där man tagit bort den ursprungliga indigo (mellan blått och violett) och i stället lagt till cyan (mellan blått och grönt). Detta bygger på antagandet att Newtons färg "indigo" skulle motsvara det vi idag kallar blått, medan Newtons "blå" idag skulle kallas blågrön eller cyan.Oavsett färgernas namn varierar våglängdsangivelserna för respektive färgområde mellan olika källor, ett exempel visas i mallen härintill. I X11-färgkartan för webbfärger finns tre färger som kallas cyan, där den starkaste också kallas aqua och är en av de 16 originalfärgerna i HTML 4.01. Dess koordinater visas i boxen till höger.