SÄKER SSL KRYPTERING
Video

Läs mer om Canon CLI-8M Bläckpatron Magenta

Originalbläckpatron CLI-8M för Canon-skrivare. Använder Chromalife100-bläck som är extra beständigt mot solblekning. Färg: magenta. Kapacitet: 13 ml.

Från faktabanken

Canon

Canon Inc. (キヤノン株式会社, Kiyanon Kabushiki Gaisha?) är ett japanskt företag som säljer en rad produkter och tjänster inom innovativ bildhantering. Allt från kameror, skrivare och tryckeriutrustning till tjänster för lagring och delning av bilder, dokumenthantering och digitalisering av processer. Canon tillverkar även medicinsk utrustning och industriprodukter. Canon Inc. omsätter cirka 320 miljarder SEK (2017) och har 198 000 anställda – varav 18 000 i Europa. Huvudkontoret ligger i Ōta-ku, Tokyo, Japan.

Bläckpatron

En bläckpatron är en utbytbar komponent i bläckstråleskrivare. Patronen innehåller det bläck som används av skrivaren. Bläckpatroner finns i flera former, storlekar och bläckfärger beroende på skrivarens märke och modell.

Magenta

Magenta är en färg och ett syntetiskt färgämne, tidigare använt för tygfärgning. Färgen har fått sitt namn av att en anilinfärg i denna nyans skapades kort efter slaget vid Magenta 1859.Idag är magenta en av tre primärfärger för trycksaker. Det färgämne som används är inte den ursprungliga anilinfärgen utan exempelvis ett nyare organiskt färgämne inom gruppen kinakridonpigment eller azofärgämnet litonrubin BK. Den exakta nyansen på den tryckfärg som används har förändrats med tryckteknikens utveckling. Ursprungligen var den mörkare än den nuvarande.[källa behövs] Magenta förkortas M i CMYK-systemet, där CMYK står för Cyan, Magenta, Yellow och Key-color (svart). Magenta är en av färgerna i webbfärgkartan X11. Exakt samma färg är också en av originalfärgerna i HTML 4.01, men där med namnet fuchsia. Dess koordinater visas i rutan till höger.