Sidan innehåller annonslänkar

Overade Plixi FIT S-M hjälm, svart


Jämför produkt Overade Plixi FIT S-M hjälm, svart online innan du handlar. Vi har samlat nödvändig information om produkten Overade Plixi FIT S-M hjälm, svart i kategorin Hjälm här hos oss.

Produktinformation

Transportera dig med stil samtidigt som du är säker. Overade Plixi FIT hjälmen ger dig samma nivå av säkerhet som en vanlig hjälm.

Overade hjälmen är dock enklare att förvara, då den kan fällas ihop så att den blir tre gånger mindre. Därför är det inte längre irriterade att behöva bära med sig hjälmen överallt.

Hjälmen har storleken S-M vilket motsvarar en omkrets på 54-58 cm. Den kan finns också i en större storlek som heter L-XL.Plixi FIT är skapad med ett specialdesignat system som enkelt låter dig justera remmarna så att hjälmen passar ditt huvud precis - vilket ger dig maximal säkerhet och komfort.

Hjälmen har 14 lufthål som ger god ventilation när du beger dig runt i trafiken. Overade Plixi FIT uppfyller både US CPSC och European EN1078 standarder inom säkerhet.

Från kunskapsbanken

Fitbit

Fitbit Inc. är ett företag inom hemelektronik och hälsa. Företaget grundades i Kalifornien, USA 2007 av James Park och Eric Friedman. Det är mest känt för konsumentprodukten Fitbit Tracker, en avancerad stegräknare som trådlöst laddar upp data över WiFi. Förutom antal steg kan Fitbit Tracker mäta bland annat antal trappor (med hjälp av inbyggd höjdmätare) användaren har rört sig uppåt samt sömnkvalitet. År 2019 meddelade Google sin avsikt att köpa Fitbit för 2,1 miljarder dollar.

Husman

Husman har använts med varierande innebörd i de nordiska länderna. Särskilt kan man urskilja två helt olika betydelser, nämligen dels en man som, till skillnad från en dräng, har ett eget hus och hushåll, dels en man som en mäktigare person har upptagit i sitt hushåll och låter bo i sitt hus. I bägge dessa betydelser saknar husmannen åborätt för sin försörjning och var därmed hänvisad exempelvis till hantverk. Under medeltiden kunde termen husman förekomma som synonym till de vanligare termerna huskarl och hirdman som beteckning på medlemmarna av en kungs eller stormans följe. En annan tidig företeelse var att en man bodde med sin familj i ett eget hus som låg på en annans gård.Innebörden av begreppet husman överlappar delvis med när personer kallades ”husägare” i husförhörslängder och på gravstenar för att markera den sociala skillnaden mellan å ena sidan dem som bodde i eget ägt hus, och å andra sidan dem som var hyresgäster, arbetsfolk (lärlingar, gesäller, statare, drängar och pigor, gifta eller ogifta), samt inhyseshjon.

Svart

Svart är en riktigt mörk färg som i idealfallet inte drar mot någon annan färg, alltså saknar kulörthet. I det standardiserade färgbeteckningssystemet NCS är svart en av sex elementarfärger och betecknas med S. Till skillnad från kulörta färger kan svart inte definieras genom hänvisning till strålningsvåglängd. Upplevelsen av svart uppstår i stället genom kontrast mot någonting som vi ser som vitt.