Harry Potter-kalender

2 Produkter
Artiklar från Harry Potter-kalender finns i listan nedan. Missa inte att fynda bland spännande produkter till sköna online priser. Känn friheten att bläddra runt bland allt inom kategorin Harry Potter-kalender. Du kanske hittar något till dig själv eller en fin present till någon du tycker om. Här har vi samlat produkter av hög kvalitet från kända återförsäljare.
Sortera

Harry Potter-kalender

Hitta produkter inom kategorin Harry Potter-kalender till rätt pris online. Beställ inför cyber monday, black friday eller på mellandagsrea. Vi har samlat mängder av kvalitetsprodukter inom Harry Potter-kalender.

Harry är ett mansnamn av engelskt ursprung. Det kommer från det franska Henri. Det används i modern tid som smeknamn för Henry, som härstammar från det forntyska Henrik, som är bildat av ord som betyder 'hem' och 'härskare'. Harry kan också användas som smeknamn för Harald, vilket betyder 'härold, budbärare'. Harry dök upp i Sverige i mitten av 1800-talet, äldsta belägg är år 1858. Det hade en storhetsperiod under de första decennierna av 1900-talet men blev därefter ovanligt. Efter att det kom in i almanackan 1986 har namnet dock börjat öka igen. Den 31 december 2012 fanns det totalt 18 026 personer i Sverige med namnet, varav 4 621 med det som förstanamn/tilltalsnamn . År 2003 fick 163 pojkar namnet, varav 33 fick det som tilltalsnamn. Namnsdag: 10 oktober (sedan 2001). Dessförinnan på 22 augusti. I Finland och Wales används namnformen Harri istället för Harry, till exempel den tidigare finländska statsministern Harri Holkeri, rallyföraren Harri Rovanperä och skidåkaren Harri Kirvesniemi. Finlandssvenskar använder dock namnformen Harry, såsom författaren Harry Järv.

Källa: sv.wikipedia.org

Läs mer
Harry Potter Strumpkalender