Sidan innehåller annonslänkar
Unique Party

Papperstallrikar Batman - 8-pack

Kontrollera pris

Köp nu

En av favoriterna inom Marvels lär väl helt klart vara Batman? Så då finns det ju ingen tvekan om att det är dags för Batman-kalas! Duka upp kalasbordet, dessa tallrikar passar perfekt till varmkorven eller fikabordet såklart! Det bästa av allt är ju givetvis att du även slipper den tråkiga disken dagen efter. 

Papperstallrikar Batman passar perfekt till temafester, barnkalas, och födelsedagsfiranden när man vill dekorera med Batman-tema. 

  • Material Papp
  • Mått 22 cm 
  • Antal 8-pack 

Jämför produkt Papperstallrikar Batman - 8-pack online innan du handlar. Vi har samlat nödvändig information om produkten Papperstallrikar Batman - 8-pack i kategorin Engångstallrikar här hos oss.

Läs mer...
Kategori: Engångstallrikar
Artikelnummer: 81723-1
Visa fler
Du kanske också gillar:
Produkter från kända varumärken
Till Köket

Till Köket från CakeSupplies

Se alla produkter
Ljus

Ljus från Star Trading

Se alla produkter

Från kunskapsbanken

Medium

Ett medium är något som kan lagra, förmedla eller överföra information. Bild, text, tal och ljud är de vanligaste verktygen vid förmedling via medierna och dessa engagerar enbart synsinnet och hörseln. Känselsinnet används i medieringssammanhang för brailleskrift eller braillebilder för människor med nedsatt syn eller blindhet. Vanliga medier är television, video, film, radio, musik-cd, tidningar, tidskrifter, böcker, datorspel, Internet, telefon m.m. Även exempelvis språk, matematik, lagstiftning, har abstrakta system och strukturer i sig som gör att de fungerar som verktyg, medel, medier, för kommunikation. Ett massmedium är ett meddelelsemedel som samtidigt kan nå många människor, till exempel en tidning, radio, TV, Internet, eller en person som talar till många människor, exempelvis en programledare eller lärare. Ett etermedium är en informationskanal som använder radiovågor, det vill säga radio och TV. Namnet kommer av att man i radioteknikens barndom trodde att radiovågorna förmedlades genom rymden av ett osynligt ämne som man kallade eter. Multimedia kallas kombinationer av olika mediumtyper, främst interaktiva datortillämpningar där bild, text och ljud samverkar, till exempel interaktiva uppslagsverk eller läromedel på cd eller dvd, men även konstverk kan använda multimedier. Interaktiva medier är sådana medier som mottagaren kan samverka med, styra eller förändra, till exempel datorspel, uppslagsverk som Wikipedia, Internet och interaktiv tv.

Förstoringsglas

Förstoringsglas är enkla optiska instrument som utgörs av en konvex lins och används för att ge en större och tydligare bild av ett föremål. Förstoringsglaset har låg förstoringsgrad (2×–6×) men kan i gengäld täcka ett relativt stort område. Förstoringsglaset skapar en förstorad virtuell bild av föremålet framför linsen under förutsättning att avtåndet till föremålet är mindre än linsens brännvidd. Ofta är linsen monterad på någon form av ram. Antingen på ett handtag (se första bilden) eller på någon form av ställning (se andra bilden). Fördelen med en fast monterad ställning är att avståndet är konstant till de objekt som skall studeras. Ställningen kan vara flyttbar och försedd med belysning. Personer med synfel kan ha nytta av ett förstoringsglas för att läsa liten text, exempelvis en innehållsförteckning. Det finns förstoringsglas där själva handtaget är vikbart så att det lätt går att ta med. Förstoringsglaset är även förknippat med filateli och historier om privatdetektiver (i synnerhet Sherlock Holmes). Förstoringsglaset används ofta som symbol för en zoomfunktion. Dess symbol kan förekomma på en knapp på en elektrisk apparat, i ett datorprogram eller på en hemsida som visar kartor eller bilder.

Film

Film är en konstform som utgörs av rörlig bild, alltså flera bilder som i snabb följd skapar en illusion av rörelse. Film är ett massmedium och kombineras ofta med ljud. Filmer kan utgöras av verkliga scener fotograferade med en filmkamera; fotograferade teckningar eller miniatyrmodeller; datorgenererade bilder eller datoranimering; eller en kombination av dessa. Film som historieberättande medium är en populär underhållningskälla, och har givit upphov till en global industri. Film är även ett effektivt medium för att göra reklam, utbilda eller indoktrinera. Ofta avses spelfilmer när man pratar om filmer. Dessa är inspelade efter ett manus, med skådespelare som framför manusets dialog och handlingar. Regissören leder filminspelningen och styr över skådespelandet, som dokumenteras med hjälp av kameror och diverse ljud- och ljusutrustning. Resultatet, i form av scener, klipps ihop till en helhet. Det finns även andra typer av filmer, såsom animerad film där de enskilda stillbilderna utgörs av teckningar eller digitala modeller, eller dokumentärfilm där avsikten är att förmedla verkligheten. Ordet film härstammar från den fotografiska film på vilken bilderna exponeras, en teknik som numera ersatts till stor del av digital film.

Ljus

Ljus syftar dels på en sinnesupplevelse och dels på den elektromagnetiska strålning som kan ge upphov till sådana upplevelser. Ljus i fysisk bemärkelse kan mätas och kvantifieras på olika sätt, men det finns inget direkt samband mellan dessa mätvärden och vår upplevelse av ljus i en specifik situation.

Förstärkare

Förstärkare används för att öka amplituden (multiplikativt) hos en elektrisk signal utan att, i övrigt, förändra dess utseende. Till förstärkaren kopplas högtalare eller hörlurar. Förstärkare används i radio- och TV-apparater för att öka amplituden (spänningen) eller strömstyrkan hos en signal och har i dessa sammanhang reglerbar förstärkningsgrad. Likaså ansluts andra ljudkällor som till exempel mikrofon, grammofon och CD-spelare till förstärkare. Förstärkare är också en viktig del av all tele- och datakommunikation.