Sidan innehåller annonslänkar
Star Cutouts

Elvis Presley Las Vegas Kartongfigur

Visa prisuppgifter

Läs mer och köp

En perfekt dekoration när du vill skapa en riktigt glammig stämning där hemma, med en doft av Las Vegas storhetstid och The Kings oförglömliga insatser på scenen. Här har du den perfekta figuren till rock n roll-festen eller en ovanlig inredningsdetalj som talar om att du är en äkta Elvis-lover.

Elvis Presley Las Vegas Kartongfigur är en exklusiv, stor pappfigur i form av Elvis Presley i sin glans dagar i 70-talets Vegas. Med sin naturliga storlek kan du ha den som både dekor och sällskap.

Mått 178 x 84 cm


Beställ Elvis Presley Las Vegas Kartongfigur på nätet redan idag. Jämför produter på nätet innan köpet så kan man spara mycket pengar och även få eventuell rabatt. Här har vi samlat mer information om produkten Elvis Presley Las Vegas Kartongfigur inom kategorin Elvis Presley.

Kategori: Elvis Presley
Artikelnummer: 73852-1

Från kunskapsbanken

Barnkalas

Barnkalas är ett kalas för barn som fyller år. Många barn har minst två kalas, dels med familjen/släkten och dels med inbjudna barn från exempelvis förskolan eller skolan. Ofta syftar "barnkalas" på det sistnämnda, och är vanligast bland barn i åldersgruppen 4-12 år. I 12-årsåldern brukar barnkalaset ersättas av diskotek eller party. I Sverige har traditionella barnkalas under 1900-talet omfattat lekar som blindbock, fiskdamm, hela havet stormar och skeppsbrott. Det förekommer ibland även annan underhållning som exempelvis en inhyrd clown eller trollkarl står för. Sedan 1990-talet har barnkalas blivit vanligare på offentliga platser, till exempel badhus och snabbmatsrestauranger.

0

År 0 är ett årtal som enligt traditionell årtalsform inte existerar. År 1 e.Kr. enligt den Gregorianska kalendern följer direkt efter år 1 f.Kr.. Enligt ISO-standarden för datum- och tidsangivelser (ISO 8601) som även tillåter negativa årtal, finns dock år 0000 som motsvarar det år som traditionellt betecknas år 1 f.Kr, och år -1 betecknar år 2 f.Kr. Astronomer har länge använt detta sätt att räkna årtal på, så ISO-8601-åren kallas ibland astronomiska årtal; dock brukar astronomerna hoppa över de inledande nollorna och bara använda så många siffror som behövs. Ett förslag till kalenderreform som tillkommit av andra skäl är Holocen-eran (HE). HE följer ISO:s standard genom att lägga 10 000 år till den traditionella årtalsformen. Följande tidsaxel visar på frånvaron av år 0. Varje ruta är ett år, gränslinjen mellan rutorna är nyåret. Mellan ruta [1 f.Kr.] och [1 e.Kr.] finns alltså inget år. Frånvaron av år 0 innebär bland annat att man måste tänka sig för om man vill fira ett jubileum av en äldre historisk händelse. Den som exempelvis ville fira 2 500-årsjubileet av slaget vid Marathon, år 490 f.Kr. kunde då inte göra det år 2010, utan först år 2011. Detta framgår tydligt om man i stället daterar slaget enligt ISO-standarden; då inföll det nämligen år -0489. En förklaring till varför år noll inte funnits i traditionell årsräkning är att årtal från början är ordningstal: det första året efter Jesus födelse, det andra året ..., och så vidare. Man kan jämföra med hur den svenska kungalängden numreras, exempelvis Gustav den förste, Gustav den andre; så kommer man så småningom till Gustaf V och Gustaf VI. Man säger inte att Gustav Vasa var Gustav den nollte, eller att den trettioförsta december följs av den nollte januari. Även månader och dagar i datum är ordningstal, till skillnad från vanliga klockslag där i stället passerat antal enheter anges.