Sidan innehåller annonslänkar
Cephalofair Games

Frosthaven

Begränsat antal - Lagerstatus
Visa prisuppgifter

Läs mer och köp

Beställ Frosthaven på nätet redan idag. Jämför produter på nätet innan köpet så kan man spara mycket pengar och även få eventuell rabatt. Här har vi samlat mer information om produkten Frosthaven inom kategorin Brädspel.

Kategori: Brädspel
Artikelnummer: 325659
Visa fler

Från kunskapsbanken

Avalon

Avalon (kymriska Ynys Afallon ”ynys” ö och ”afallon” troligtvis besläktat med ”afal” äpple) är en mytisk plats i Britannien. Traditionen säger att det är en ö och att kulter och riter förekommit där i alla tider. En saga berättar att Josef från Arimataia besökte ön tillsammans med sin brorson, Jesus av Nasaret, när han var ung. Platsen är invävd i legenderna om Kung Arthur och han påstås vara begravd på ön, där han är försänkt i djup sömn för att kunna vakna i framtiden om nya faror hotar. Sagornas ursprung är mycket omdiskuterade, men troligt är i blandningen av gammal keltisk religion, kristnande och framträngande hedniska saxare har skapat märkliga motsättningar och hjältesagor. Många hävdar att Avalon låg i Glastonbury – inte minst de som bor i byn och lever av turister som söker sig dit. Där ligger nämligen Glastonbury Tor, en märklig geologisk skapelse – en mäktig kulle i ett annars låglänt landskap på Cornwallhalvön i sydvästra England. Där var tidigare våtmarker och ännu tidigare trängde havet dit med tidvattnet. I närheten ligger fler urgamla kultplatser som Stonehenge och Salisbury. Man har funnit rester av mycket gamla byggnader på kullen. En dalgång i närheten heter Vale of Avalon. Boken Avalons dimmor - och filmen som bygger på denna - är förmodligen den mest kända återgivningen av Avalon-myten i vår tid. I Merlin (TV-serie) från Storbritannien använder man antagligen drumlinen i Glastonbury som den plats där Kung Arthur fick vila efter sin död.

Hill

Hill kan syfta på: Hill (efternamn) – ett efternamn samt personer med namnet Hill (auktor) – ett auktornamn Hill – ett formel 1-stall 1973–1975, se Embassy Hill Benny Hill Show – brittisk TV-komediserie 1955–1991 Det spökar på Hill House – amerikansk skräckfilm, 1963 Fanny Hill – huvudperson i och svensk titel på en erotisk roman av John Cleland, 1748 Fanny Hill (1968) – svensk komedi- och dramafilm Jorden runt med Fanny Hill – svensk film, 1974 Fanny Hill (TV-serie) – brittisk tv-serie, 2007 Joe Hill (film) – svensk film av Bo Widerberg, 1971